U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > voorgerechten > Taartje van rivierkreeftstaartje en gemarineerde asperges.

Taartje van rivierkreeftstaartje en gemarineerde asperges.

Ingrediënten bavarois.

250 gram rivierkreeft staartjes
2, dl slagroom half geslagen(kwark dikte)
2, dl kreeften soep/ bouillon
3 blaadjes gelatine

Bereiden van de bavarois,

  • Draai de rivierstaartjes fijn in de keuken machine(niet te fijn)
  • Verwarm de kreeft bouillon, los hierin de geweekte gelatine in op.
  • Vermeng de kreeft bouillon met de gemalen kreeft en spatel de slagroom erdoor.
  • Op smaak brengen met zout, fish saus, citroen, tabasco.
  • Vul de vormen en laat deze opstijven in de koeling.

 

Ingrediënten voor de gemarineerde asperges

In zeer fijne reepjes gesneden 10 cm lengte asperge(kopjes heel koken in iets water met zout
Eetlepel yuzu azijn
3 eetlepels zonnebloem olie
Iets gember siroop
Peper en zout
Iets fijn gehakte roze peper.

Als extra garnituur enkele gebakken gamba’s evt. gemarineerd in iets kikoman met gember en wat knoflook sereh pasta en zout.