Gestoofde kalfswangen met salade van sinasappel, olijf en snijboon.

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > voorgerechten > Gestoofde kalfswangen met salade van sinasappel, olijf en snijboon.

Bereiden van de kalfswang;

  • Maak de kalfswang schoon, peper en zout daarna door de bloem wentelen en rustig goudbruin bakken
  • Vlees uit de braadslee halen, evt. gesneden sjalot tijm rozemarijn jeneverbes toevoegen en afblussen met een glas rode wijn.
  • Wijn iets laten verdampen, rest aanvullen met kip bouillon verder afgaren in de oven.

 

Bereiden van de sinasappel salade

  • Snijd de partjes uit tussen de vliezen en vermeng deze met fijn gesneden bosui en olijven
  • Op smaak brengen met peper en zout

 

Bereiden van de snijbonen;

  • Haal met een dunschiller de zeikanten er van af.
  • Haal nu in de lengte richting de dunschiller zodat er spaghetti sliertjes ontstaan, doe deze met iets olijfolie garen in een pan. evt iets vocht toevoegen zodat de boontjes niet verkleuren(bruin gebakken)
  • Op moment van serveren iets braadvocht nemen vermengen met wat aceto balsamico evt iet olijf olie als begeleidende dressing.