U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > voorgerechten > Gemarineerde asperges met gekonfijte kwartel pootjes

Gemarineerde asperges met gekonfijte kwartel pootjes

Ingrediënten marinade asperges

1 eetlepels witte wijn azijn
5 eetlepel olie
Peper en zout
Iets gembervocht
Fijn gehakte kruiden

Bereiden van de dressing;

  • Vermeng alle vloeibare ingrediënten met peper en zout
  • Voeg de kruiden toe en daarna afsmaken evt zoet of zuur toevoegen

Ingrediënten voor de gekonfijte kwartel pootjes

Ganzenvet
Takje tijm. rozemarijn, knoflook teentje en laurier blad
Zout en gekneusde peperkorrels.

Bereiden van de pootjes

  • Pootjes vouwen met de poot door de huid.
  • Peper en zout, iets aanbakken en in de ganzenvet laten stoven
  • Dresseer de asperges op het bord met de kruiden
  • Hierop de sla en als laatste de kwartel pootjes