Gebakken tongfilet met quinoa rijst salade en kerrie wafel.

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > voorgerechten > Gebakken tongfilet met quinoa rijst salade en kerrie wafel.

 

  • Tong fileren, vlak voor serveren bestrooien met vismeel, zout daarna bakken in iets olie en boter goudbruin en serveren.

 

Kerrie wafel

Ingrediënten;

75 gr boter
1 tl kerrie poeder
1 eetlepel gember siroop
75 gr eiwit
Iets zout !!
75 gr bloem
Eetlepel citroen sap

Bereiden van het beslag;

  • Verwarm de oven voor op 165 °C. 
  • Smelt de boter in een kleine lage pan op laag vuur. 
  • Voeg de kerrie toe en roer circa 20 seconden door, zodat alle aroma’s loskomen. 
  • Neem de pan van het vuur en laat in circa 2 minuten iets afkoelen. 
  • Voeg gembersiroop, eiwit en zout toe.
  • Pers de citroen en voeg 1 eetlepel sap toe en klop het beslag goed los met een garde.
  • Voeg de bloem toe en roer alles goed door met een spatel.
  • Maak met een brede kwast lange brede vegen op vetvrij papier en bak in circa 5-6 minuten goudgeel en krokant in de oven. Haal ze voorzichtig van het bakpapier. De wafels zijn erg breekbaar.

 

Salade van quinoa rijst

1 eetlepel Fijn gesneden augurk
1 Fijn gesneden sjalot
1 eetlepel Gehakte platte peterselie
½ eetlepel Gehakte kappertjes
½ eetlepel Fijn gesneden bieslook
Mayonaise naar smaak en smeuïgheid
Citroen sap naar smaak.
Evt iets mosterd.

Bereiden van de salade;

  • Kook de quinoa rijst (platte pan, 1 kopje rijst , 2 kopjes groenten bouillon) mocht de rijst nog niet gaar zijn dan iets water toevoegen rijst gaar als water verdampt is.
  • Koel de rijst als deze gaar is af en vermeng het met de mayonaise en andere ingrediënten
  • Breng geheel op smaak met citroensap.
  • Voeg de bloem toe en roer alles goed door met een spatel.
  • Maak met een brede kwast lange brede vegen op vetvrij papier en bak in circa 5-6 minuten goudgeel en krokant in de oven. Haal ze voorzichtig van het bakpapier. De wafels zijn erg breekbaar.