Diverse smaken met zalm

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > voorgerechten > Diverse smaken met zalm

Met biet gemarineerde zalm.

  • Neem de zijde zalm met de velkant naar beneden, besprenkel de zalm met zout en peper
  • (Liefst grof zeezout 24-uur laten marineren maar in dit geval fijn zeezout)
  • Pureer de bietjes met zout en fish saus en smeer dit mengsel op de zalm en laat dit normaal 4 uur marineren, veeg de zijde weer schoon en snij de zalm in dunne plakken, evt vlak voor serveren wat peper en zout erover strooien

 

Tartaar van zalm

1/3 gerookte zalm in kleine blokjes gesneden
2/3 rauwe zalm in kleine blokjes gesneden
Fijn gesneden bieslook of sjalot
Iets peper en zout
Evt verder op smaak brengen met fish saus.
Augurkje fijn gesneden

  • Maak het geheel aan, verdeel dit in een kook ring, afgarneren met rode ui of kappertje

 

Gegratineerde zalm

  • Maak een mengsel van 3 eetlepels broodkruim, 1 eetlepel zeewier zout en peper, iets olijfolie zodat het mengel een beetje plakt.
  • Verdeel de zalm in gelijke stukjes, verdeel hierop het paneer mengsel en op moment van serveren even in de oven.
  • Maak het geheel aan, verdeel dit in een kook ring, afgarneren met rode ui of kappertje