U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > tussen gerechten > Taartje van kabeljauw en aardappel geserveerd met crème van sjalot.

Taartje van kabeljauw en aardappel geserveerd met crème van sjalot.

Ingrediënten crème,

200 gr sjalot
1,5 dl kip bouillon
1 dl slagroom
1 laurierblad
Uitgeknepen citroensap
Peper en zout

Bereiden van de crème;

  • Zweet de sjalotten aan zonder te kleuren, voeg room, bouillon en laurier toe
  • Laat de uien gaar koken, haal laurier eruit en zeef de uien KOOKVOCHT BEWAREN
  • Pureer de uien evt. iets afslappen met kookvocht en olijf olie.
  • Op smaak brengen met peper en zout.

 

Ingrediënten voor taartje van kabeljauw

500 gr aardappelen in stukken gesneden
4 teentjes knoflook
400 gr kabeljauw
1 ltr volle melk
Laurier
2 takjes tijm
Peper en zout
Eetlepel gehakte peterselie
2 dl visbouillon

Bereiden van de bradade,

  • Kook de aardappel en maak er droge puree van.
  • Laat kookvocht trekken, breng geheel op smaak en gaar de kabeljauw hierin.
  • Haal de kabeljauw als deze gaar is eruit, vermeng dit met de puree en breng op smaak met de olijfolie en iets citroen sap, peper en zout.
  • Maak een taartje en doe de bovenkant insmeren met sjalot crème.