U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > tussen gerechten > Soepje van spinazie met zee vruchten

Soepje van spinazie met zee vruchten

Ingrediënten soep;

100 gr gesmolten boter
120 gram bloem
2 ltr passende bouillon(vis)
1 dl room
Spinazie pulp.

Bereiden van de spinaziepuree;

  • Blancheer de spinazie en spoel deze snel koud in water
  • Pureer de spinazie in de blender
  • Voeg indien nodig iets water toe zodat het een mooie gladde puree word.
  • Vlak voor serveren de soep op smaak brengen met de spinazie puree en zout.
  • De vis op moment van serveren bakken in iets olie en dresseren in het midden van het bord.

Bereiden van de soep;

  • Smelt de boter en voeg de bloem toe roer deze enkel minuten gaar(roux)
  • Voeg de kokende bouillon langzaam roerend toe
  • Breng geheel aan de kook, voeg de room toe en afsmaken.
  • Moment van serveren de soep heet maken dan de spinazie toevoegen
  • Gebakken vis in het bord daaromheen de soep.