Tussengerecht

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > tussen gerechten > kroket van wild

kroket van wild

 

Ingrediënten kroket;

500 gram wild poulet
200 gram bouquet (in kleine blokjes gesneden wortel, prei, ui, knolselderij)
1 glas rode wijn
Teentje knoflook
½ takje rozemarijn
30 gram chocolade
1 laurierblad
Plak kruidkoek
1 steranijs 

Bereiden van de Ragout

  • Doe het vlees bestrooien met peper en zout, bloem.
  • Bak de stukjes goudbruin afblussen met rode wijn.
  • Aanvullen met 2 liter wildfond en laurier, rozemarijn en ster anijs erbij.
  • Als vlees  gaar door de grove plaat vleesmachine draaien.
  • het vocht aan de kook brengen de chocolade en peperkoek erbij en op smaak brengen
  • Bouquet apart garen en als garnituur door de salpicon roeren.

 

Salpicon (vulling voor de kroket)

50 gram boter
60 gram bloem
½ liter kookvocht
5 blaadjes geweekte gelatine

  • smelt de boter en voeg de bloem toe, langzaam garen
  • Voeg voorzichtig het kookvocht toe met een garde kijk uit word erg warm.
  • Fijn gedraaid vlees erdoor samen met bouquet en gelatine daarna laten opstijven in koeling.
  • Kroketten rollen, door de bloem, door losgeslagen ei en paneermeel
  • Garnituur van fijn gesneden iceberg sla, lente ui, bieslook