Tussengerecht

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > tussen gerechten > Gebakken roodbaars, sinaasappelbotersaus en bulgur

Gebakken roodbaars, sinaasappelbotersaus en bulgur.

 

  • Fileer de roodbaars, let op geen schubben laten zitten.

 

Ingrediënten voor de sinaasappelbotersaus;

1 glas witte wijn
1 glas jus d’orange
1 schil(zonder wit) van een sinasappel
1 laurier blad
Fijn gesneden sjalot
2 ½ dl room
1 dl vis bouillon.

Bereiden van de saus;

  • Zet alle ingrediënten behalve de room op in een passende pan en laat dit zachtjes trekken.
  • Als geheel tot de helft is ingekookt de room erbij gieten en verder laten trekken op laag vuur.
  • Op moment van serveren door fijne zeef halen, en iets boter monteren.

Bereiden van de bulgur.

  • Doe iets olijf olie in de pan en zweet de bulgur hierin zodat alles een beetje glimt van de olie.
  • Blus geheel af met groenten bouillon,zodat de bulgur net iets onder staat in de pan, dek de pan af met plastic folie en laat geheel naast het vuur gaar stomen.
  • Bak de stukjes goudbruin afblussen met rode wijn.