Tussengerecht

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > tussen gerechten > Gebakken haasfilet, jus met Marokkaanse specerijen, tartatin van sjalot.

Gebakken haasfilet, jus met Marokkaanse specerijen, tartatin van sjalot.

 

Ingrediënten tartatin.

Bladerdeeg
Gepelde geblancheerde sjalotten
2 dl port
6 eetlepel rietsuiker
2 eetlepel aceto balsamico

Bereiden van de tartatin;

  • Pel de sjalotten maar let op haal niet te veel weg van de wortel anders valt het uitje uit elkaar. Blancheer de sjalotjes.
  • Beboter de vorm en besprenkel deze met rietsuiker
  • Laat de port en aceto balsamico inkoken tot 1/3 en voeg nu de uitgelekte sjalotten toe.
  • Laat geheel goed doorkoken en zorg dat de sjalotten wel heel blijven
  • Plaats de sjalotten in de vorm en bekleed de boven kant met de uitgerolde in geprikte bladerdeeg , laat geheel een kwartiertje rusten en bak het geheel daarna 15 min 180 graden.

 

Ingrediënten Jus van Marokkaanse specerijen.

2 eetlepels Marokkaanse specerijen2 stuks fijn gesneden sjalot
2 takjes tijm
2 glazen rode wijn.
½ liter kalfsfond

Bereiden van de saus

  • Bak de sjalotten, knoflook in iets olie bruin, voeg de specerijen toe en blus dit af met de rode wijn.
  • Laat geheel inkoken tot de sjalotten bijna droog staan en voeg de fond toe.
  • Laat geheel zachtjes trekken, op moment van serveren door fijne zeef en monteren evt iets zout toevoegen.