U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > tussen gerechten > Bouillon van gamba’s gevuld met diverse schaal en schelpdieren.

Bouillon van gamba’s gevuld met diverse schaal en schelpdieren.

Ingrediënten bouillon

Fijn gesneden prei, wortel, ui, selderij  ongeveer 100 gram totaal
Eetlepel tomaten puree
Scheutje cognac
1 liter vis bouillon
Eetlepel gekeusde koriander, anijs zaadjes
Laurierblad
Takje tijm
Teentje knoflook
Geraspte sinasappel
Paar saffraan draadjes

Bereiden van de bouillon ;

  • Bak de gamba koppen aan in iets olie in een brede pan.
  • Voeg tomatenpuree toe verwarm de puree iets
  • Blus geheel af met iets cognac en vis bouillon.
  • Voeg kruiden en specerijen toe en laat geheel zachtjes trekken op laag vuur
  • Op moment van serveren door fijne zeef halen en op smaak brengen.

 

Bereiden van de schaal en schelpdieren;

  • Coquille kort aanbakken vlak voor serveren
  • Diverse vis heel even aan 1 kant aanbakken en rest rauw laten op moment van serveren kort in de oven garen en in bord dresseren.

Rouille

  • 2 plakjes witbrood zonder korst, 4 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels harissa, 2 teentjes knoflook alles met de staafmixer fijn draaien.