U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > tussen gerechten > Bereiding van bataat met gebakken lamsfilet.

Bereiding van bataat met gebakken lamsfilet.

  •  Pak 1 kilo bataat in aluminium folie en gaar deze in de oven, laat de aardappels afkoelen,
  • Schil de aardappelen en pureer de aardappel.
  • Verdeel de puree in 2 delen.

 

Ingrediënten poffertje

300 gram puree
2 eieren
2 eetlepels bakmeel
200 gr zure room
Iets citroensap,citroen rasp,
peper en zout.

Bereiden van het poffertje;

  • Vermeng alle ingrediënten en bak in een pan met iets olie de poffertjes.

 

Ingrediënten mousseline,

300 gr puree
1 dl olijfolie
¼ rode peper
½ eetlepel veneriek
1 teentje knoflook
2 bla laurier
2 dl zure room
Iets citroensap

Bereiden van de mousseline;

  • Doe alle ingrediënten behalve de puree en zure room in vijzel en maak ze fijn, doe dan in pan en laat dit 10 min zachtjes trekken
  • Vermeng dit gezeefd met de puree.