U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > Nagerechten-dessert > Tira-mi-su met lange vingers en rood fruit.

Tira-mi-su met lange vingers en rood fruit.

Ingrediënten;

500 gr. Mascarpone kaas
2 eieren
2 eidooiers
250 gram suiker
4 eiwit
100 gram suiker
1 dl grapa of andere passende likeur
3 blaadjes geweekte gelatine
Sterke koffie
Lange vingers
Diverse rood fruit

Bereiden van de tira-mi-su;

 

  • mascarpone kaas op kamer temp glad roeren.
  • Lange vingers in glas besprenkelen met suikerwater met iets likeur
  • Geweekte gelatine oplossen in de passende likeur(Grappa)
  • Gelei iets  af laten koelen en door de kaas roeren

 

  • Eidooiers, eigeel en suiker goed schuimig draaien in de machine
  • Door het kaas mengsel spatelen niet te lang anders schift de massa
  • Stijf geslagen eiwit er voorzichtig door roeren.
  • vulling op de geweekte lange vingers doen
  • Opstijven in de koeling.

 Salade van rood fruit erop doen vlak voor serveren. 

aardbeien sorbet

Ingredienten;

3,5 dl water
5 dl aardbeien pulp
Uitgeknepen citroen
150 gr witte basterd suiker

Bereiden van de sorbet;

  • kook water en suiker samen met 2 stuks ster anijs en laat dit 10 min trekken naast het       vuur.
  • voeg vruchten pulp, citroen toe en haal de steranijs eruit
  • draai het geheel in de ijs machine stijf
  • vlak voor dat het ijs klaar is een eiwit toevoegen.