Madeleine koekjes met mousse van mascarpone en passie.

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > Nagerechten-dessert > Madeleine koekjes met mousse van mascarpone en passie.

Ingrediënten passie mousse,

250 gram mascarpone
4 passie vruchten leeg gelepeld.
Eetlepel poeder suiker

Bereiden van de mousse;

  • Vermeng alle ingrediënten en laat geheel opstijven in de koeling.

Ingrediënten gemarineerde abrikozen,

2 abrikozen pp. gehalveerd (4 uur geweekt in lauw water zodat de abrikoos zacht zijn)
2 uitgeperste sinasappels
1 gekneusde kaneel stokje
3 eetlepels honing
1 gekneusde steranijs

Bereiden van de siroop;

  • Smelt de honing in de pan, voeg sinasappelsap en specerijen toe.
  • Kook geheel zachtjes in tot lichte stroop en voeg abrikozen zonder vocht toe.
  • Laat geheel marineren en afkoelen.

Madeleine koekjes.

Ingrediënten,

3 eieren
130 fijne kristal suiker
175 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
120 gram boter kleine blokjes
2 eetlepels Amaretto
3 gram zout.

Bereiden van de koekjes;

  • Draai suiker, zout en eieren tot een gladde massa (wit-achtig)
  • Voeg de boter voorzichtig toe.
  • Spatel het bakpoeder en de bloem er voorzichtig door
  • Als laatste de Amaretto erdoor.
  • Doe beslag in spuitzak en verdeel dit over de vormpjes
  • Op moment van serveren ongeveer 5 tot 8 min afbakken 220 graden.