Gepocheerde peer met Espressowhisky sabayon en vanille hazelnootijs.

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > Nagerechten-dessert > Gepocheerde peer met Espressowhisky sabayon en vanille hazelnootijs.

Ingrediënten sabayon;

6 eidooiers
2 el kristalsuiker
2 el bruine basterdsuiker
50 ml espresso
½ dl  Irish whisky
1 mespuntje kaneelpoeder

  • Klop de eidooiers met de kristalsuiker en basterdsuiker, espresso, whisky en kaneel met au bain Marie schuimig en warm
  • dik en luchtig is. (Blijf voortdurend kloppen, anders stollen de eidooiers op de bodem en verandert de sabayon in roerei.

 

Ingrediënten pocheervocht voor de peer;

½ liter water
100 gram suiker
Glas witte wijn
Uitgeknepen citroen

Bereiden van de peer;

  • Kook het water met de rest van de ingrediënten, laat dit 10 min trekken en doe nu de geschilde parten peer in het vocht en laat de peren hierin garen tot 2/3.
  • Gas uit en in vocht laten afkoelen.

 

Ingrediënten Vanille hazelnoot ijs

4 dl melk
1 open gesneden vanille stokje
75 gram basterd suiker
4 eidooiers
2 theelepel custard
3 dl slagroom
3 eetlepels Nutella pasta

Bereiden van het ijs;

  • Breng melk, vanille en suiker aan de kook en haal de pan van het vuur en laat dit afgedekt 10 min trekken
  • Roer eidooiers, custard en iets melk los.
  • Schraap vanille uit en doe het merg in het ijs, breng de melk aan de kook, giet dit op de eidooiers, breng geheel weer aan de kook voorzichtig.
  • Doe de gebonden melk in een bak en roer de slagroom en nutella erdoor
  • Laat geheel tot ijs draaien in de machine.