Zacht gegaarde parelhoenborst met sherry dressing en groenten salade.

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > Hoofdgerechten > Lonza di maiale al latte

Lonza di maiale al latte

 1½ kg. varkensfricandeau/lende/ kalfs sucade
5 takjes salie
1 takjes rozemarijn
3 teentjes knoflook
1 glas witte wijn
1 ltr volle melk
peper en zout
olijfolie
boter

Bereiding:

  • Bak het vlees goudbruin in boter en olijfolie.
  • Haal vlees uit de braadslede, blus het af met witte wijn en de kruiden, kook de wijn ff goed door, melk erbij doen, opkoken en vlees erin leggen.
  • Braadslee afdekken met aluminium folie en geheel in de oven 180 graden 1 ½ uur laten garen.
  • Vlees eruit nemen, evt koelen en portioneren. Alle ingrediënten wat nu in de braadslee zit in een smale kom doen en met de staafmixer een gladde massa van maken evt iets op smaak brengen en serveren over het vlees.

 

Garnituur van geroosterde rozemarijn aardappelen.

  • Halveer de aardappelen met schil, besprenkel deze met grof zeezout, rozemarijn een gehalveerde teentjes knoflook. 

 

 Groenten garnituur ook een beetje grof houden ivm de presentatie.