U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > Hoofdgerechten > Geglaceerde eendenborst met Oosterse groenten en krokante rijst.

Geglaceerde eendenborst met Oosterse groenten en krokante rijst.

Bereiden van de eenden borst

  • Snijd het overtollig vet aan de zijkant weg en maak in de vetkap kleine ruitjes.
  • Bak de borst rustig in een droge hete pan mooi goudbruin op de vetkap.
  • Draai de borst om en doe de onderkant snel dicht schroeien.
  • Smeer de vetkap in met de marinade
  • Plaats de borst op een rekje op moment van serveren 7 min 180 in de hete lucht.
  • Laten rusten onder aluminium folie daarna dunne plakjes snijden over de smalle kant van de borst.

Ingrediënten voor de marinade op de eend.

2 eetlepels appelstroop
thee lepel fijn gesneden rode peper
Teentje gehakte knoflook
Iets citroensap
Rasp van een halve citroen.

  • Paksoy korts blancheren(kokend water met zout daarna gelijk in koud water afkoelen
  • In passende vorm op een bakplaat leggen.
  • Vlak voor serveren iets gesmolten boter zout en verwarmen in de oven.

 

Ingrediënten krokante rijst,

1 fijn gesnipperde sjalot
175 gram risotto rijst
25 gram boter
40 ml vermout
40 ml witte wijn
7,5 dl bouillon
25 gram geraspte parmezaan
2 losgeslagen eiwit
kataifideeg

 

bereiden van de rijst;

  • Zweet de sjalot aan in olijfolie voeg de rijst toe en laat deze goed vermengen met de olie.
  • Blus geheel af met de vermout en wijn en laat dit verdampen.
  • Voeg de bouillon toe en laat de rijst garen
  • Als de rijst gaar is de kaas en boter erbij doen, bolletjes maken en snel koelen.
  • Balletjes door de eiwit wentelen, daarna het deeg eromheen vouwen.
  • Op moment van serveren 5 min in de oven bakken.