Gebraden lamskroon met spätzle,diverse groenten en romige mosterd saus.

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > Hoofdgerechten > Gebraden lamskroon met spätzle,diverse groenten en romige mosterd saus.

Gebraden lamskroon met spätzle,diverse groenten en romige mosterd saus.

Ingrediënten saus       

1 fijn gesneden sjalot
Takje tijm
Teentje gesneden knoflook
1 glas rode wijn
½ ltr lamsfond
Iets room
Eetlepel grove mosterd

Bereiden van de saus

  • Bak de sjalot en knoflook goudbruin aan in iets olie
  • Blus dit af met rode wijn en laat dit samen met de tijm inkoken tot 1/3 volume
  • Giet de lamsfond erbij en laat dit op laag vuur trekken.
  • Vlak voor serveren door fijne zeef halen, iets room en mosterd toevoegen
  • Afsmaken.

 

Ingrediënten spätzle;

300 gram bloem
4 eieren
1 dl melk
Iets zout
Evt extra toevoegen geraspte kaas of kruiden.

Bereiden;

  • Glad deeg maken met de spatel, garnituur erdoor mengen.
  • Boven pan met kokend water de deeg balletjes gaar maken, op plaat afkoelen met iets olijf olie.
  • Vlak voor serveren  opbakken en evt nog wat andere garnituur toevoegen bv bosui.