U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > Hoofdgerechten > Gebakken kalfshaas met misso saus,voorjaarsgroenten en noodles.

Gebakken kalfshaas met misso saus,voorjaarsgroenten en noodles.

Bereiden van de miso saus,

  • Zweet sjalot aan in iets olie.
  • Afblussen met glas witte wijn en tot 1/3 inkoken
  • Fond oplossen in ½ ltr water, miso pasta erbij doen en laten trekken
  • Afsmaken evt iets kikoman toevoegen let op met zout

Miso is een gefermenteerde pasta gemaakt van sojabonen, rijst (of soms gerst) met zout en koji. Koji is een goedje gemaakt van óf rijst óf gerst óf sojabonen dat men laat fermenteren door er een specifieke schimmel genaamd Koji-kin aan toe te voegen. Afhankelijk van de basis van dit goedje krijg je:

* witte shiro-miso (koji obv rijst)
* rode aka-miso (koji obv gerst) of
* zwarte kuro-miso (koji obv sojabonen)
Van deze drie soorten miso is shiro miso het minst zout en het minst gefermenteerd. 

Bereiden van de kalfshaas;

  • Maak de haas schoon, verdeel deze in gelijke stukken of opbinden en bakken in z’n geheel
  • Afgaren in de oven op moment van serveren indien je in medaillons presenteert anders 8 min en daarna laten rusten ongeveer 15 min
  • Groenten garnituur
  • Noodles koken in water met iets kipbouillon op moment van serveren
  • Groenten apart wokken en later door de noodles mengen op moment van serveren