U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2013 > Hoofdgerechten > Gebakken kalfs ribeye met sandwich van aardappel, jus met cêpes

Gebakken kalfs ribeye met sandwich van aardappel, jus met cêpes

Bereiden van de kalfs ribeye

  • Braad het vlees rondom rustig in iet boter en olie goudbruin, plaats het vlees op een rekje en gaar deze op 180 graden 15 min en laat vlees daarna onder alu folie rusten.

Ingrediënten saus;

2 fijn gesneden sjalot
Takje tijm
Teentje knoflook
½ ltr kalfsfond
Als de saus klaar is de gebakken paddenstoelen door de saus mengen.

Bereiden van de saus;

  • Bak de sjalotten goudbruin en blus dit af met glas rode wijn en laat dit inkoken tot 1/3 verdampt is.
  • Voeg nu de knoflook, tijm  en kalfsfond toe en laat alles op laag vuur trekken
  • Vlak voor serveren de saus door fijne zeef, iets boter toevoegen en de gebakken paddenstoelen erbij.

Voorjaarsgroenten

  • Verdeel de groenten in gelijke stukken en leg het soort bij soort op aparte bakplaat, besprenkelen met iets olie en fijn zeezout daarna garen in de oven. (groene groenten kun je het beste blancheren in ruim kokend water met zout , even de kook erover, daarna gelijk koud spoelen.

Bereiden van de rösti aardappel

  • Kook de geschilde aardappelen, en draai de aardappelen fijn in de passevite tot puree.
  • Voeg boter, zout, peper en iets melk toe zodat er een smeuïge puree ontstaat, vermeng de gehakte kruiden door de puree.
  • Bak de rösti goudbruin aan elke kant in iets olie.
  • Halveer de rösti en spuit de puree op een bodem, zet de bovenkant weer schuin op de puree en vlak voor serveren ff warm maken in de oven.