Zacht gegaarde parelhoenborst met sherry dressing en groenten salade.

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2012 > Voorgerechten > Zacht gegaarde parelhoenborst met sherry dressing en groenten salade.

Bereiden van de parelhoen;

Grill de borst kort, leg deze op een plaatje, besprenkel deze met peper en zout, olijfolie, klein beetje Marokkaanse spices en gaar de borsten af op 80 graden in rechter oven. Op moment van serveren nog even in de hete oven.180 graden.

Ingrediënten sherry dressing;

  • 3 eetlepels sherry azijn
  • Peper en zout
  • Iets gembervocht
  • 1 dl kipbouillon (Koud)
  • 1 dl zonnebloem olie.
  • 1 Eiwit

Bereiden van de dressing;

  1. Doe alle ingrediënten behalve de olie en eiwit in een smalle hoge beker.
  2. Draai met de staafmixer een gladde massa en voeg nu langzaam de olie toe
  3. Als er een gladde emulsie ontstaat de eiwit erdoor draaien als het goed is krijg je dan een mooie gebonden dressing.

Bereiden van de salade

  1. Snijd de ingrediënten in dunne smalle plakken
  2. Vlak voor serveren even aanmaken met de dressing en dresseren op het bord.
  3. Evt. afgarneren met groenten chips.