Tussengerecht

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2012 > Tussengerechten > Soepje van rode uien geserveerd met een broodje met blauwschimmel kaas.

Soepje van rode uien geserveerd met een broodje met blauwschimmel kaas.

Ingrediënten soep;

  • 500 gram gesneden rode ui.
  • 2 blaadjes laurier
  • Teentje knoflook
  • Eetlepel tomaten puree
  • Takje tijm
  • Glas rode wijn
  • 2 liter kip bouillon

Bereiden van de soep;

  1. Zweet de uien aan in iets olie
  2. Blus dit af met de rode wijn en laat deze inkoken
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat geheel langzaam garen
  4. Afsmaken en serveren in een klein glaasje.

Ingrediënten blauw schimmel broodje;

  • 150 gram gebrokkelde stilton
  • 75  gram gedroogde vijgen met het steeltje eruit gesneden in kleine blokjes
  • 225 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 2½ dl karnemelk

Bereiden van het broodje

  1. Roer bloem en bakpoeder door elkaar.
  2. Roer eieren,  karnemelk en zout door elkaar.
  3. Griet nu eimengsel bij de bloem en maak een glad deeg
  4. Roer voorzichtig de kaar en vijgen erdoor en verdeel de massa over de vormpjes met papier vul ze af tot 2/3.
  5. Afbakken 10 min 180 graden