Tussengerecht

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2012 > Tussengerechten > Gebakken snoekbaars met basmati rijst, saus met limoen gras.

Gebakken snoekbaars met basmati rijst, saus met limoen gras.

Ingrediënten basmati rijst;

  • 2 stuks fijn gesneden sjalot
  • Teentje knoflook
  • 2 lepels olijfolie
  • Gebrande kokos schaafsel
  • Fijn gesneden bieslook of bos ui.
  • 1 kopje basmati rijst
  • 2 ½ kopje kip bouillon

Bereiden van de rijst;

  1. Zweet de sjalot met de knoflook aan in de olijf olie.
  2. Voeg de rijst toe en roer dit nog even door de pan heen zodat de rijst gaat glimmen
  3. Blus dit af met de kip bouillon en breng geheel aan de kook.
  4. Zet pan afgedekt van het vuur in de oven en laat de rijst 8 min garen.
  5. Roer vlak voor serveren iets boter, kokos en gesneden bosui erdoor met een vork.
  6. Evt midden in het bord een ring met rijst maken en hierop de vis leggen.

Ingrediënten voor de lemon grass saus.

  • 2 stuks fijn gesneden sjalot
  • 2 gekneusde stengels citroen gras
  • 2 citroenblaadjes
  • 2 glazen witte wijn
  • 2 dl vis bouillon
  • 2 dl room

Bereiden van de saus ;

  1. Zweet de sjalotten aan zonder te kleuren
  2. Blus deze af met witte wijn en voeg de limoen gras en bladeren toe.
  3. Laat geheel tot 1/3 inkoken voeg de visbouillon en room toe en laat geheel langzaam trekken op laag vuur.
  4. Vlak voor serveren door een fijne zeef halen en op smaak brengen met citroensap en zout.

Snoekbaars fileren en in gelijke stukjes snijden.

Op moment van serveren op de huid bakken in iets olie.

Iets groene kleur onder de vis, bv sla soort even grillen op de plaat, besprenkelen met olie.