Nagerechten / Desserts

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2012 > Nagerechten-dessert > Ricotta taart met amarene roomijs.

Ricotta taart met amarene roomijs.

Ingrediënten; vulling,

  • 250 gram ricotta
  • 1 eieren
  • 30 gram gesmolten boter
  • 100 gram suiker
  • 40 gram geweekte rozijnen
  • 40 gram pijn boompitten
  • 40  gram bigareaux
  • 1 afgestreken theelepel kaneel
  • Geraspte schil van een citroen
  • ½  dl masala

Ingrediënten; zandeeg

  •  250 gram bloem
  • 125 gram koude boter
  • 100 gram suiker
  • Theelepel citroen rasp
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • Iets zout

Bereiden van taart;

  1. Kneed het deeg, zodat er een glad deeg ontstaat niet te lang anders word deeg te slap en moeilijk te bewerken
  2. Verdeel deeg aan de binnenkant van de vorm let op als het mogelijk is overal even dik.(rol deeg uit tussen 2 velletjes vetvrij papier)
  3. Verdeel het ricotta mengsel met alle ingrediënten in de vorm
  4. Afbakken op 160 graden 40 min. Als de taart te snel kleurt afdekken met aluminium folie.

 

Vanille ijs met chocolade en amaréne kersen

Ingrediënten voor het ijs;

  • 3 dl melk
  • 4 eidooiers
  • 100 gram basterd suiker
  • 1 eetlepel custard poeder
  • 3 dl slagroom
  • 100 gram gesmolten niet te warme chocolade
  • 1 eetlepel gehakte amarene kersen

Bereiden van het ijs;

  1. Breng 90 % van de melk met vanille stokje en suiker aan de kook.
  2. Laat dit naast het vuur afgedekt 15 min. trekken.
  3. Maak van de eidooiers rest melk en custard een papje
  4. Zeef de melk en breng de melk aan de kook en giet de eidooiers erbij langzaam aan de
  5. kook brengen en van het vuur in een brede kom doen.
  6. Slagroom toevoegen en draaien in de ijs in de machine.
  7. Als het ijs bijna klaar is chocolade en amarene toevoegen.