Nagerechten / Desserts

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2012 > Nagerechten-dessert > Meringue ijstaartje op grootmoeders wijze.

Meringue ijstaartje op grootmoeders wijze.

Ingrediënten

  • 300 gram meringue (schuim)
  • 4 dl half geslagen slagroom met 2 eetlepels vanille kristal suiker
  • Gesmolten chocolade.

 Bereiden van het taartje;

  1. Neem de helft van het schuim gebak verkruimel deze en verdeel dit op de bodem van een bakvorm.(bakvorm met bakpapier bekleed op de bodem)
  2. Vermeng de slagroom met in stukken gebroken (niet te fijn) schuim.
  3. Verdeel dit mengsel over de taart bodem en laat geheel in de vriezer opstijven.
  4. Taart lossen en evt. met gesmolten chocolade garneren.

Of verse aardbeien door de gesmolten chocolade halen en op iets kristal suiker laten uitharden.

Let op chocolade smelten niet te heet maken daarna in de brede bak veel langs de zijkant smeren en weer terug bij elkaar doen zodat de chocolade koelt, met veel beweging

Beter voor het resultaat.

Evt. een beetje gemarineerd banaan er bij serveren

Plakjes banaan, rum en bruine basterd suiker Laten intrekken