Hoofdgerecht

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2012 > Hoofdgerechten > Gestoofde konijnen bout met risotto

Risotto met konijn en eekhoorntjes brood.

 Ingrediënten voor gestoofde konijn

  • 4 Konijn boutjes
  • 2 laurier bladeren
  • 5 salie blaadjes met steel
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • Eetlepel marjolein
  • ½ ltr groente bouillon
  • 3 glazen witte wijn
  • 3 eetlepels tomaten puree

 Bereiding van het gerecht;

  1. Bestrooi de boutjes met peper en zout en wentel ze door de bloem goudbruin aanbakken.
  2. Boutjes uit de pan en dan de uien, knoflook en tomaatpuree erbij en even ontzuren
  3. Afblussen met witte wijn iets laten inkoken, bouillon, kruiden en specerijen erbij.
  4. Boutjes garen in de saus en daarna plukken.
  5. Braadvocht verder inkoken zodat het iets indikt, konijn erbij.

 Bietjes ook even groot snijden en als garnituur erom heen leggen (3pp.)

Risotto;

Ingrediënten risotto;

  •  ½ ltr  groente bouillon
  • 2 eetlepel olijf olie
  • Teentje knoflook
  • 350 gram risotto rijst
  • 2 fijn gesneden sjalot
  • Glas witte wijn
  • Geraspte Parmezaanse kaas naar smaak
  • Fijn gesneden bos ui.

 Bereiden van de risotto

  1. Verwarm de olijf olie en voeg sjalotten toe maak deze glazig
  2. Afblussen met witte wijn en de wijn inkoken.
  3. Water en bouillon blokje toevoegen en de rijst aan de kook brengen.
  4. Afdekken met plastic folie en naast het vuur plaatsen.
  5. Op moment van serveren iets water toevoegen afgaren, gesneden bosui en evt iets uitgebakken pancetta spek, gemarineerde tomaat  erbij doen.