Hoofdgerecht

U bent nu hier: Home > Gerechten en menu's > Gerechten 2012 > Hoofdgerechten > Gebakken kalfs ribeye met geroosterde groenten en bearnaise saus

Gebakken kalfs ribeye met geroosterde groenten en bearnaise saus.

Ingrediënten bearnaise saus.

  • 1 glas witte wijn
  • 1 eetlepel dragon azijn
  • Blaadje laurier
  • Gemalen peperkorrel
  • Evt takjes dragon zonder blaadjes
  • Eetlepel gehakte dragon blaadjes
  • 6 eidooiers
  • 100 gram gesmolten boter

 Bereiden van de saus.

  1. Breng wijn, azijn, laurier, peper korrels, takjes dragon aan de kook en laat dit zachtjes inkoken tot 1/3 over is.
  2. Roer eidooiers in een brede bekken met iets wijn los zodat er iets schuim ontstaat.
  3. Voeg de castric(ingekookte wijn) boven een fijne zeef toe aan de dooiers.
  4. Klop nu de massa langzaam schuimig au bain Marie.
  5. Als er staand in de saus zit de niet te hete maar gesmolten boter er langzaam bij gieten evt verder op smaak brengen met zout en citroensap.

 Bereiden van de groenten;

  1. We gaan de groenten roosteren dus harde groenten schillen in gelijke stukken snijden en met iets olijf olie en grof zeezout garen in de oven.
  2. Zachte groenten schillen, en in gelijke dikte en grootte snijden met olijf olie en fijn zeezout garen in de oven

 bereiden van de kalfsrib.

  1. Kafs ribeye opbinden indien nodig, om en om aanbraden in boter en iets olie.
  2. Op matig vuur bakken.
  3. Op rekje plaatsen en ongeveer 10 min 180 graden in de oven en min 15 min laten rusten

 Ingrediënten bearnaise saus.

  •  1 glas witte wijn
  • 1 eetlepel dragon azijn
  • Blaadje laurier
  • Gemalen peperkorrel
  • Evt takjes dragon zonder blaadjes
  • Eetlepel gehakte dragon blaadjes
  • 6 eidooiers
  • 100 gram gesmolten boter

 Bereiden van de saus;

  1. Breng wijn, azijn, laurier, peper korrels, takjes dragon aan de kook en laat dit zachtjes inkoken tot 1/3 over is.
  2. Roer eidooiers in een brede bekken met iets wijn los zodat er iets schuim ontstaat.
  3. Voeg de castric(ingekookte wijn) boven een fijne zeef toe aan de dooiers.
  4. Klop nu de massa langzaam schuimig au bain Marie.
  5. Als er staand in de saus zit de niet te hete maar gesmolten boter er langzaam bij gieten evt verder op smaak brengen met zout en citroensap.